Krydstogtskibet „Satoshi“ lever for at sejle igen

Satoshi, et krydstogtskib, der skulle blive et hjem for Bitcoin-nomader, er efter sigende blevet solgt til et nyt selskab.

  • Et krydstogtskib med Bitcoin-tema er blevet solgt til nye ejere, efter at de tidligere ejeres planer om at omdanne det til et kryptofællesskab blev forpurret.
    Skibet skulle blive et flydende hjem for Bitcoin-fællesskabet.
  • The Satoshi, et krydstogtskib, der engang var beregnet til at blive et flydende hjem for Bitcoin-fællesskabet, kan snart få nyt liv med et nyt krydstogtselskab, ifølge rapporter i krydstogtbranchen outlets på mandag.

I sidste uge, efter at være undsluppet en skibsskrot i Indien, ankom Satoshi angiveligt til Bar City i Montenegro, rapporterede Cruise Industry News, der citerede flere kilder med kendskab til sagen. Nu er skibet angiveligt blevet solgt til nye ejere, som ikke har meldt sig offentligt, men TradeWinds rapporterer, at IHS Markit-data angiver køberen som Wake Asset Co, der er registreret på De Britiske Jomfruøer, og angiver prisskiltet til 12 millioner dollars.

Hvad var kryptokrydstogtskibet?

Tidligere kendt som Pacific Dawn, blev det 804 fod lange skib, bygget i 1991, solgt til et selskab kaldet Ocean Builders i oktober 2020, som planlagde at omdanne det til et tech-hub med kryptovaluta-tema forankret i Panamabugten.

Ocean Builders havde ambitiøse planer om at lancere et „kryptokrydstogtskib“, der skulle give blockchain-entusiaster et sted at bo og arbejde i et krypto-venligt miljø. Selskabet havde til hensigt at auktionere i alt 777 kahytter, hvor beboerne forventedes at gå om bord på The Satoshi allerede i januar 2021.

Men planen blev aldrig ført ud i livet. I december 2020, da de hævdede, at de ikke havde fået forsikringer for konceptet med et samfund, der boede om bord på et tidligere krydstogtskib, solgte projektets arrangører „Crypto Cruise Ship“ til skrotning.

Samtidig blev skibet anholdt af de panamanske myndigheder.

„Vi vil ikke kunne fortsætte på grund af arkaiske store forsikringsselskaber, der ikke kan tilpasse sig innovative nye idéer“, skrev Ocean Builders administrerende direktør Grant Romundt i et brev til potentielle investorer dengang.

Det blev hævdet, at skibet uden forsikring ikke ville kunne ansætte en besætning og ville miste både sin klasseklassificering og sit flag samt muligheden for at drive virksomhed. November 2020 var også sidste gang, at Ocean Builders var aktiv på de sociale medier.

Den bristede drøm om et blockchain-fællesskab til søs

Ocean Builders, der har base i Linton Bay Marina i det Caribiske Hav i Panama, blev grundlagt med ambitionen om at bygge „flydende, off-grid seapod-huse“.

Dens nøgleinvestor er Chad Elwartowski, en amerikansk Bitcoin-handler drevet af ønsket om at skabe permanente boliger på havet, der ikke er bundet af nogen statslige restriktioner.

I 2019 lancerede Elwartowski og hans kæreste Nadia Supranee Thepdet et Bitcoin-finansieret initiativ, hvor de byggede et flydende hus ud for Thailands kyst. Imidlertid viste det sig at chartre nye farvande at være en barsk oplevelse – blot et par måneder senere konfiskerede de lokale myndigheder havestedet og anklagede parret for at „forringe Thailands uafhængighed“.

Under trussel om livsvarigt fængsel eller endog dødsstraf opgav parret deres planlagte søfart og flyttede til Panama i et forsøg på at genstarte Ocean Builders. En video fra juni 2020, som Elwartowski har offentliggjort, viser en prototype af et fartøj „som vil være et godt supplement til din seapod“, der bliver testet i en swimmingpool.

Nu, med nyt ejerskab af Satoshi, COVID-19 vaccinationer i distribution, og prisen på Bitcoin op 870% i løbet af de sidste 12 måneder, kan man sige, at Bitcoin håb flyder.