JPMorgan voorspelt 600 miljard dollar Bitcoin vraag

De Bank zei dat zelfs 1% van de activatoewijzing door grote financiële bedrijven zou resulteren in een vraag van $0,6 biljoen BTC.

JPMorgan Chase, een van ‘s werelds grootste investeringsbanken, vermeldde in een onderzoeksnota dat de recente adoptie van Bitcoin door de onderlinge levensverzekeringsmaatschappij MassMutual het potentieel voor extra institutionele vraag aangeeft. De bank voorspelde een vraag van ongeveer 600 miljard dollar voor Bitcoin in de toekomst.

Volgens de officiële nota schetste JPMorgan dat als familiekantoren, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen besluiten om een klein percentage toe te wijzen aan cryptocurrencies, dit zou resulteren in een massale vraag. In de onderzoeksnota, opgesteld door strategen, waaronder Nikolaos Panigirtzoglou, wordt vermeld dat verzekeraars en pensioenfondsen te maken hebben met wettelijke hindernissen om de cryptomarkt te betreden.

“De Bitcoin-aankopen van MassMutual zijn een nieuwe mijlpaal in de adoptie van Bitcoin door institutionele beleggers. Men kan de potentiële vraag zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen”, aldus de notitie.

De bank verwacht dat financiële dienstverleners uit de VS, de EU, Japan en het Verenigd Koninkrijk ten minste 1% van de activa in Bitcoin zullen toewijzen, met een verwachte vraag naar Bitcoin van $0,6 biljoen.
Voorgestelde artikelen

2021 Investor Playbook – Hoe Grote Veranderingen Grote Kansen zullen brengen voor Handelaren

Bitcoin en goud

Panigirtzoglou zei dat ondanks de scheve vooruitzichten op korte termijn van de bitcoin, het beeld op lange termijn er positief uitziet. Hij voegde eraan toe dat BTC naar verwachting zal profiteren van de massale uitstroom van Gold ETF’s. “De bitcoin-stroomvooruitzichten voor de middellange tot langere termijn zien er positief uit, omdat we verwachten dat het contrasterende institutionele stroombeeld van de afgelopen twee maanden met de instroom in de Grayscale Bitcoin Trust en de uitstroom van Gold ETF’s een structurele trend zal worden. De adoptie van bitcoin door institutionele beleggers is pas begonnen,” voegde Panigirtzoglou eraan toe.

In 2017 noemde de CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, Bitcoin een oplichterij en waarschuwde hij om JPMorgan-handelaren die betrokken zijn bij de Bitcoin-handel te ontslaan. “Ik zou BTC-handelaren in een seconde ontslaan, om twee redenen: Het is tegen onze regels en ze zijn dom, en beide zijn gevaarlijk.”

Het lijkt erop dat de bank haar toon op cryptocurrencies volledig heeft veranderd.