Amerikaanse regering Nu een Bitcoin walvis dankzij $1 miljard

Amerikaanse regering Nu een Bitcoin walvis dankzij $1 miljard Zijderoute inbeslagname

De laatste inbeslagname van activa in een criminele zaak maakt de Amerikaanse overheid een van de grootste Bitcoin-houders.

De VS heeft 69.370 Bitcoin (BTC) in beslag genomen en het equivalent daarvan in harde gevorkte penningen in een voorheen slapende Bitcoin Trader portemonnee.
Het portemonneeadres en de bezittingen waren te herleiden tot de beruchte Zijderoute marktplaats.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) heeft cryptokringen in beslag genomen van een anoniem persoon genaamd Individuele X, waaronder 69.370 Bitcoin.

De activa zijn meer dan een miljard dollar waard en behoorden tot dit adres

Dit was het op drie na grootste Bitcoin-adres van het netwerk en was tot een paar dagen geleden ongeveer vijf jaar slapend.

Blockchain-analysebedrijven hadden ontdekt dat het adres gebonden was aan Silk Road, de nu verdwenen donkere webmarkt. Onder de Code van de Verenigde Staten, Sectie 981(a)(1)(C), kan de overheid activa in beslag nemen, die te herleiden zijn tot elke overtreding die als een “gespecificeerde onwettige activiteit” wordt beschouwd.

De Zijderoute was actief tussen 2011 en 2013 en werd gebruikt om illegale goederen zoals drugs en wapens zonder vergunning uit te wisselen.

De enige vorm van betaling op de marktplaats was BTC.

Het onderzoek van de Criminal Investigation Division van de Internal Revenue Service en de U.S. The Attorney’s Office for the Northern District of California stelde vast dat de hacker (individu X genoemd in het officiële rechtbankdocument) Bitcoin heeft gestolen van de Silk Road en het geld heeft overgemaakt naar bovengenoemd adres in 2013.

Terwijl het portemonnee-adres oorspronkelijk alleen Bitcoin bevatte, had het door de harde vorken extra munten ontvangen. Volgens het rechtbankdocument heeft het DoJ op 3 november beslag gelegd op activa die 69.370 Bitcoin (BTC) en equivalente hoeveelheden Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin SV (BSV) en Bitcoin Cash (BCH) bevatten.

Op het moment van drukken is het totale in beslag genomen bedrag $1,0958372 miljard.

Met de inbeslagname wordt de Amerikaanse overheid een van de grootste bezitters. Net als bij eerdere incidenten zal de BTC in bewaring bij de overheid worden verkocht op een federale veiling.